10 Temmuz 2011 Pazar

Yaz Diyeti ( Meyve Diyeti)

Meyve diyeti , kolay kilo verme
      Yaz diyetinin en güzel tarafı sıcak yaz günlerinde uygulanması kolaydır ve sağlıklıdır. Ama bu diyetin bir dezajantajı öyle cok kilo vermenizi sağlamaz. Ayda 2-3 kilo verebileceğiniz bu sağlıklı diyeti zayıflama çayları ve yeşil çaylarla destekleyerek daha hızlı kilo verebilirsiniz tabiki. Bu diyette günde 1000 kalorilik bir enerji alımı var. Ancak yine söylediğim gibi ayda 2-3 kilonun çok üstünde kilo vermek istiyorum diyenler için tavsiye edilen bir diyet değil. Onlar için Lahana diyeti daha uygun olur. Ayrıca vücutta toksinlerin atılması , şişkinliğin yok olması ve cildin çok daha parlak görünmesine yardımcı oluyor.
     Mevye diyeti çok tercih edilen bir diyettir ama diğer diyetlerde olduğu gibi meyve diyetinin de yanlış uygulanması kişiye kilo aldırır. Mevyeleri fazla tükettiğinizde kilo aldırır.
     Meyveler kanser yapıcı ve ilerletici maddelerin oluşumunu engeller. Aynı zamanda iyi birer vitamin, mineral ve enerji kaynağıdırlar. Büyüme ve gelişmeye yardım eder, hücre yenilenmesini ve doku onarımını sağlarlar. Ayrıca meyveler yüksek miktarda posa (lif) içermesi sebebiyle bağırsakların düzenli çalışmasında ve kolesterol seviyesinin kontrolünde büyük rol oynamaktadır.
     Unutulmaması gereken bir nokta; meyvenin yeterli miktarlarda tüketilmesi gerektiğidir. Memorial Ataşehir Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Şefika Aydın “Meyveler, gereksinimden fazla tüketildiğinde fazladan enerji alımına sebep olacağından kilo kontrolüne ters etki yaratabilir” diyor. Çünkü basit karbonhidrat içeren besinlerdir. İçinde fruktoz denilen meyve şekeri vardır. Meyveler fazla yendiğinde, fazla kalori alınmasına neden olunur. Bu fazla kalori de kilo olarak geri döner. Bu yüzden meyve tüketiminde porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir. Bir kişinin bir günde yemesi gereken meyve miktarı, üç-beş porsiyon arasında değişir.


      Sabah
                 Bir adet kayısı , Bir adet şeftali (çok büyük olmamak şartıyla) , 6 tane çilek , yarım elma ve iki şişe sade maden suyu. Meyveleri kullanalarak kaseye meyve salatası yapın. Bu meyve salatasının yarısı sabah kahvaltınızı oluşturacak. Maden suyunun da birisini kahvaltıyla veya sonrasında için.

     Ara öğün
               
                 Meyve salatasının diğer yarısı ve maden suyu.
     Öğle
                 
                  İki köfte ya da 60 gram et veya tavuk (ızgara)
                  Bir kase yoğurt
                  Bir ince dilim ekmek
                  Bir kase salata (bir tatlı kaşı yağla tatlandırılmış)
      Ara öğün
              
                 Üç - dört adet kepekli kraker ya da bisküvi
      Akşam


                 Dört yemek kaşığı etli bir sebze yemeği
                 İki ince dilim ekmek
                 Bir kase yoğurt
                 Bir adet meyve

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder