9 Temmuz 2011 Cumartesi

Yeşil Çay Diyeti

     Yeşil çay ile zayıflamak en zahmetsiz ve ucuz zayıflama yöntemlerindendir. Kilo vermenin yöntemleri iki tanedir. Birincisi vücuda alınan kaloriyi ve besinleri azaltmak , öteki ise vücudun metabolizmasının hızlanmasını sağlamak yani vücudun hareket ve eforunu arttırmak çabuk zayıflamayı sağlamaktadır. Peki yeşil çay ile zayıflama bu yöntemlerinden hangisine girer ? Bence her ikisine de giriyor. Çünkü yeşil çayda karbonhidrat ve kalori yok, ayrıca diğer diyetlerle de genellikle uyumludur.
     Yeşil çay diyetinde insanın hem metabolizması yavaşlarken de aç karnına içtikten sonra (sade ve şekersiz nescafe gibi ) insanın iştahını kapatır. Çoğu manken , oyuncu diye tabir edilen yıldızlar da kilo vermek amacıyla kullanırlar yeşil çayı. Bir fincan aç karnına içilen şekersiz yeşil çay uyguladığınız en iyi diyet olacakatır emin olun.
     Yeşil Çayın Özellikleri : Yeşil çay aslında yeni kullanılan birşey değil. Yaklaşık 4000 yıldır Çin kültüründe ve tıbbında , baş ağrısı , depresyon gibi hastalıkların tedavisinde önemli bir yer tutar.  Son zamanlardaki araştırmalar ise de yeşil çayın, kolon kanseri , kolesterol ve kalp hastalıklarına iyi geliği gözlenmiştir. Ayrıca yeşil çay vücudumuza direnç kazandırır ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

     Öncelikle Yeşil Çay, kandaki insülin düzeyini dengede tutarak kan şekerini düşürmekte ve karaciğere yağların depolanmasını önlemektedir. Bu da iştahımızın kontrol altına girmesi anlamını taşır. 1999 yılında yapılan bir bilimsel araştırmada yeşil çaydaki biyolojik maddelerin enerji tüketimini de artırdığı gerçeği ortaya çıkmıştır. Yine araştırmalar göstermektedir ki günlük 4-5 bardak yeşil çay tüketiminin veya yeşil çay kapsülü alımının en yüksek faydayı sağlaması için yeterli olduğu ortaya çıkmıştır. Yeşil çayı içerken içerisine limon bal gibi besinler koyarak yeşil çayın besleyici değerinin artmasını da sağlayabiliriz. Yeşil çayı satın almak için internet sitelerine veya baharatçılara bakabilirsiniz.
    Yeşil çayın dezavantajları :
Diğer diyet reçete ve programlarında olduğu gibi hızlı ve ani zayıflama kilo verme süreci yaşamazsınız. Uykusuzluk çekenler için aşırı yeşil çay tüketiminin kandaki kafein oranını artırması nedeniyle uykusuzluğu şiddetlendirme riski vardır. Bu durumda yeşil çay kapsülleri temin etmelisiniz. Ancak yeşil çayı çok seviyorsanız da bu durumda akşamları içmemenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder