11 Ekim 2011 Salı

Taş Devri Diyeti - Taş Devri Diyeti Size Uygun Mu ?

    Mucizeler yaşatan Akapuntur diyet yüzüğü için tıklayınız
    Taş Devri Diyeti son zamanların en gözde diyeti. Peki  Taş Devri Diyeti gerçektende size o kadar uygun bir diyet mi ? Taş Devri Diyeti herkesin yapabileceği bir diyet gibi gözüküyor. Taş Devri Diyetinin Taş Devri Diyetindeiçeriği özet olarak yemeği azaltıp meyveyi istediğin kadar yiyeceksin. Taş Devri Diyetinde ilk bakışta bir sıkıntı yok. Ama Taş Devri Diyetinin özelliği olan sınırsız meyve yemek o kadar masum mu ?
     Diyetlerde her zaman çok masum gözüken meyveler kalori olarak diğer yiyeceklerden çok düşüktür. Ama Taş Devri Diyetindeki gibi sınırsız yemek vücut için her zaman zararlıdır. Ana fikir Taş Devrinde insanlar sağlıklıydı , hasta olmuyordu onun için sınırsız meyve yersek bizde öyle oluruz. Ama Taş Devri ile şöyle bir fark var ki o zaman ki meyvelerle şimdikiler aynı değildi. Basit şekilde anlatayım o zaman yediğimiz elmanın tadı şimdi yediğimiz kış domatesinin tadı gibi yani şeker miktarı sıfıra yakın. Ama şimdiye gelene kadar bir sürü ıslahat uygulanan meyvelerimiz çok daha tatlı yani şekerli. Hiç birşey yapmıyor diye oturup 2 kilo elma yerseniz bu size ortalama 1400 kalori olarak döner ki bu gerçekten çok büyük bir sayıdır.
     Ekmeği bile ölçüsünde yerseniz kilo yapmaz çünkü vücudun ona da ihtiyacı var. Önemli olan şey ise ölçünü bilmek. Diyet yaparken en önemli nokta sizsiniz. Yani yediğiniz şeyi siz bileceksiniz. Diyetisyenler 200 - 400 - 600 gram ölçülerini kıstas alırlar. Örneğin bir meyve çok şekerliyse en fazla 200 gram yeyin. Eğer şeker çok az ise 600 grama kadar yiyebilirsiniz.
     Şimdiden herkese iyi diyetler. Unutmayın herşey sizde biter. Bir başarı olacaksa bu sizin başarınız olacaktır.
      Acısız ve zahmetsiz kilolarınızdan kurtulmak istermisiniz ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder