22 Temmuz 2011 Cuma

Diyet ve zayıflamak

     Diyet, zayıflamak için vazgeçilmez yöntemlerin başında gelir. Sadece diyet insanı bir yere kadar zayıflatır. Diyetin yanında spor ( en azından günlük yürüyüş ile zayıflama ) yapılmalıdır. İnsanların en büyük yanılgısı 35-40 yaşından sonra yaşlandığını düşünür. Sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı beslenmek aslında hayatın her anında olmalıdır. İnsanlar 22-25 arasında vücudun gelişimi en üst noktaya çıkar ve oradan sonra yavaşlamaya başlar. İnsanlar sağlıklı beslendiği gibi sağlıklı kilo verme yöntemlerini de kullanmalıdırlar. İnsanlar yaşayacakları yaşa tabiki kendileri karar vermiyorlar ama ne kadar sağlıklı yaşayacağına kendileri karar veriyor. Bir çok diyet yöntemi var ( Lahana diyeti , elma sirkesi diyeti , isveç diyeti , yeşil çay diyeti , 3 hafta diyeti , göbek yağı ve selülitler için diyet vb. )
     Doğa her zaman insanlara çözüm üretir. Bu varsayıma göre bütün hastalıkların doğada çaresi vardır. Yapılan araştırmalara göre sağlıklı beslenen kitlenin sağlıksız beslenen kitleye göre 10 yaştan fazla genç kaldığı gözlenmiştir. Bazı yiyeceklere örnek vericek olursak ;
Bal ile zayıflama
     BAL : Bal bakteri barındırmaz .  Bal içerisinde nem barındırmadığı için zararlı mikroorganizmaları içermezler. Bir çok bakteriyi yok edici olarak bilinir. Antibiyotiğe artık insanların bünyesi bağışıklık kazanıyor. Çünkü insanlar her zaman kullanıyor ve genlerden gene aktarılıyor. Antibiyotiklere karşı dirençli olduğu bilinen MRSA bakterisinin bala karşı yetersiz olduğu halen bilinmektedir.
Dr. W.Sackett bal sayesinde tifo mikroplarını 48 saat içinde yok etmiştir. Dizanteri mikroplarını 10 saatte öldürmüştür. Vücutta kemik ve dişlerin sağlamlaşmasında ve kansız kalmış insanların bu sorunun çözüme kavuştuğu gözlenmiştir. Balın insan cildine de bir çok faydası olduğu bilinmektedir
      Bal Diyeti İçin Tıklayınız.....
Domates ile zayıflama
     DOMATES : Demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri ile A, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Özellikle lif açısından zengin kabuklarıyla yenildiği zaman sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsağın düzenli çalışmasını sağladığı için kabızlığı da giderir. Antioksidandır , vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasında yardımcı olur ve iyi bir idrar söktürücüdür. Böbrek taşlarının düşürülmesini kolaylaştırır. Kanı temizler. Kanseri, özellikle de prostat kanserini, önlemede çok etkilidir. Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Damar sertliği ve romatizmaya iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirir. Cilde tazelik verir.
        Domates Diyeti İçin Tıklayınız.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder